Plataforma del Taller d'Audiovisuals de l'Institut Roseta Mauri de Reus. Projecte: Les Rutes de l'Aigua a Reus.

[llegir més]
Última entrada

Canals

Introducció
Us presentem el projecte del Taller d'Audiovisuals dels alumnes de l'Institut Roseta Mauri de Reus, que tractarà sobre la història de l'aigua a la nostra ciutat. Al llarg del curs 2012-13 farem unes petites càpsules audiovisuals on us explicarem l'evoluci... [Ampliar]
per rosetamauriradio
24/1/2013 01:02:04 | vots: 0
El Molinet
Es considera una de les depuradores més velles de l'Estat Espanyol. Actualment, regants de la part baixa de la ciutat. Disposen d'unes basses on emmagatzemen l'aigua regenerada a la depuradora, per a regar els camps de conreu.

Veure ruta
[Ampliar]
per rosetamauriradio
31/1/2013 03:22:35 | vots: 0
Estratègies per a l'aigua
Aquest intinerari parteix de la idea que tenir aigua i de bona qualitat, això ha estat un dels principals objectius de la gestió municipal a Reus al llarg dels segles.

En aquest recorregut visitarem les antigues instal·lacions que portaven l'aigua a la ciutat. ... [Ampliar]
per rosetamauriradio
22/3/2012 07:30:00 | vots: 0
Plaça del Víctor
La plaça del Victor antigament era una bassa, que anomenaven “la bassa de més amunt” perquè estava ubicada en un cantó de l’antic camí de Prades, l’actual carrer Ample. Aquesta s’utilitzava per al reg i per a donar de beure el bestiar,... [Ampliar]
per rosetamauriradio
23/5/2013 01:01:08 | vots: 0

Últimes entrades

Plaça del Víctor

per rosetamauriradio -- 23/5/2013 01:01:08
La plaça del Victor antigament era una bassa, que anomenaven “la bassa de més amunt” perquè estava ubicada en un cantó de l’antic camí de Prades, l’actual carrer Ample. Aquesta s’utilitzava per al reg i per a donar de beure el bestiar, fet que el convertia en espai de trobada. Al segle XX, es va traslladar a la plaça, la font de Neptú actualment també coneguda com a font del Rei.

 
[Ampliar]

Plaça pintor Fortuny

per rosetamauriradio -- 23/5/2013 00:59:42
On actualment trobem la plaça del pintor Fortuny , s’hi va construir a finals del segle XIII una bassa que recollia aigua que procedia del rec d’Almoster. A part de funcionar per al reg s’utilitzava com a rentador. Va estar en funcionament fins l’any 1787 quan van acordar retirar-la per les males olors i per la proximitat dels rentadors a la caserna. A l’any 1789 les bases ja no existien. En l’espai lliure obtingut amb l‘absència de les bases, es va construir la plaça del Rei on també es va col·locar la font de Neptú, que després va ser desplaçada a la plaça del Víctor.

 
[Ampliar]

El carrer dels Recs

per rosetamauriradio -- 23/5/2013 00:58:07
Reus disposava d’una sola font al sud de la vila. Pels habitants de la part alta no era molt còmode anar a buscar aigua a la font i la prenien directament del recs i les basses. Un dels dos canals que sortia de la bassa del Pedró, passava per l’actual carrer dels Recs, nom que provenia de l’antic rec. A l’alçada del carrer de Sant Llorenç es trobava el primer rec, que es dividia en dos braços, un que anava a la pleta, proper a la plaça de la Patacada i continuava fins als abeuradors de la confluència del carrer St. Pancraç i l’altra anava als horts del camí de Salou, passant per la raval de Jesús. Antigament existia l’aiguader qui s’encarregava de vigilar els canals de l’ai... [Ampliar]

La pleta (plaça de la Patacada)

per rosetamauriradio -- 23/5/2013 00:57:07
Fora de la vila, trobàvem el tancat del bestiar i la zona de pasturatge, anomenat la pleta. Per omplir els abeuradors i cobrir la resta de necessitats de l'aigua es feia servir el rec procedent de les bases del Pedró. Els carrers del barri del Carme han estat urbanitzats deixant cantonades perquè els carros poguessin girar o modificant els angles tancats a l'encreuament dels carrers, tot això va esdevenir després de la presència del bestiar i canals en aquesta zona.
[Ampliar]

Últims comentaris

El camí de l'aigua a Reus

La construcció del pantà de Riudecanyes, va fer possible elproveïment d'aigua a les diferents localitats del Camp de Tarragona.

Reus, històricament pobre en recursos hídrics,

11/10/2012 01:35:40 - rosetamauriradio