Projecte Taller Audiovisuals IES Roseta Mauri de Reus. Presentació de l'evolució de la ciutat de Reus del S.XII al S.XV.
Última entrada

Canales

Introducció i origen de Reus
 

INTRODUCCIÓ:


Benvinguts a Reus, capital del Baix Camp. Amb 107.000 habitants, aquesta ciutat del sud de Catalunya, es coneguda pel seu deliciós Menjar Blanc, les avellanes i  per ser la ciutat natal d’Antoni Gaudí.
Però n... [Ampliar]
por rosetamauriradio
4/6/2013 01:27:02 | votos: 0
Part Plaça Mercadal , Castell i de la Mar
 

PLAÇA MERCADAL:Ens trobem a la Plaça Mercadal, actual ubicació de l'ajuntament. Al segle XV va ser l'antiga plaça del mercat i cor del casc antic de la ciutat. Al segle XIII (13) quedava perfectament limitada per la muralla. Aquí es cele... [Ampliar]
por rosetamauriradio
7/5/2013 00:59:13 | votos: 0
Part Peixateries,
 

Peixateries Velles:

Ens trobem a les Peixateries Velles. Va ser una zona ocupada pel cementiri, que quedava dins de les primeres muralles, al segle XIII. Tenia una forma irregular, més o menys triangular, amb l’església al costat nord i el Carrer Barr... [Ampliar]
por rosetamauriradio
21/5/2013 01:05:03 | votos: 0
Part Muralles i Plaça Baluard
PLAÇA BALUARD

 

 

La Plaça Baluard va ser bastida al sud-oest de la vila entre els anys 1463 i 1470. Era una petita fortalesa construïda per evitar una possible revolta a la vila. En aquesta època va esclatar la Guerra Civil Catala... [Ampliar]
por rosetamauriradio
4/6/2013 01:23:21 | votos: 0

Últimas entradas

Introducció i origen de Reus

por rosetamauriradio -- 4/6/2013 01:27:02
 

INTRODUCCIÓ:


Benvinguts a Reus, capital del Baix Camp. Amb 107.000 habitants, aquesta ciutat del sud de Catalunya, es coneguda pel seu deliciós Menjar Blanc, les avellanes i  per ser la ciutat natal d’Antoni Gaudí.
Però no estem aquí per explicar-vos el Reus actual, sinó per ensenyar-vos l’origen de la ciutat.
La primera referència que tenim de la vila és de 1129.  Però no serà fins al  1150, moment de la caiguda de Tortosa, Lleida  i Siurana que s’allunyarà el perill musulmà del Camp de Tarragona i apareixerà la primera referència escrita de la creació de Reus, al 1154.
Des d’aquí fins ... [Ampliar]

Part Muralles i Plaça Baluard

por rosetamauriradio -- 4/6/2013 01:23:21
PLAÇA BALUARD

 

 

La Plaça Baluard va ser bastida al sud-oest de la vila entre els anys 1463 i 1470. Era una petita fortalesa construïda per evitar una possible revolta a la vila. En aquesta època va esclatar la Guerra Civil Catalana, s’enfrontaven la Generalitat i el rei Joan II , partidari d’imposar el seu poder sobre els privilegiats ( patriciat urbà i noblesa ). Reus es va situar al costat de la Generalitat,

per aquest motiu es va construïr la fortalesa del Baluard, amb l’intenció d’ evitar l’atac de l’exèrcit del rei Joan contra la vila.

LA SEGONA MURALLA:

Ens trobem a l’actual tomb de ravals, el qual antigament va se... [Ampliar]

Part Peixateries,

por rosetamauriradio -- 21/5/2013 01:05:03
 

Peixateries Velles:

Ens trobem a les Peixateries Velles. Va ser una zona ocupada pel cementiri, que quedava dins de les primeres muralles, al segle XIII. Tenia una forma irregular, més o menys triangular, amb l’església al costat nord i el Carrer Barreres al costat oest. Les Peixateries formaven part d’un antic barri de la originària ciutat, anomenada: vila nova. On habitaven unes 150 famílies, i la vila quedava petita, això juntament amb les Guerres de Castellà, al segle XIV, va incrementar a una forta immigració de gent d’Occitània. Per aquest motiu va caldre bastir noves muralles o almenys enllestir les existents.

Prioral Sant Pere:

El temple de Sant Pere, a princ... [Ampliar]

Part Plaça Mercadal , Castell i de la Mar

por rosetamauriradio -- 7/5/2013 00:59:13
 

PLAÇA MERCADAL:Ens trobem a la Plaça Mercadal, actual ubicació de l'ajuntament. Al segle XV va ser l'antiga plaça del mercat i cor del casc antic de la ciutat. Al segle XIII (13) quedava perfectament limitada per la muralla. Aquí es celebraven mercats on la gent del poble i de la comarca venien a comprar i vendre objectesi mejar, podem observar que al terra hi ha encara els números que marcaven on es tenia que posar la parada, cadascuna tenia el seu lloc per poder-se col•locar.

 

Ara continuarem el recorregut i anirem a la Plaça del Castell, la zona més antiga del Reus Mediaval.

PLAÇA DEL CASTELL:

Aquest és el nucli originari de la poblaci... [Ampliar]

Últimos comentarios

Lo sentimos, no se encontraron comentarios.